Blog

Website Waarom je echt een bedrijfswebsite nodig hebt

Photo by Jason Goodman on Unsplash

Je hebt een eigen bedrijf. En met dat bedrijf heb je misschien al een aantal klanten. Maar je wilt natuurlijk meer: je wilt een consistente groei in je bedrijf. Dan helpt het als je een bedrijfswebsite hebt. Want met een eigen website, wordt je beter gevonden. Wat is de eerste plek waar iemand zoekt naar een product of dienst? Vroeger was dat het Telefoonboek, maar tegenwoordig zoekt iedereen naar diensten en producten op de mobiele telefoon of tablet.

‘Zonder bedrijfswebsite bestaat je bedrijf niet echt’

Bij ElkBedrijfOnline zetten we het overal neer: ‘zonder website bestaat je bedrijf niet echt.’ Misschien moeten we dat een beetje toelichten. Wat we ermee bedoelen, is dat een potentiële klant op zoek gaat naar een oplossing voor een probleem. Jouw product of dienst kan die oplossing zijn. De meeste mensen zoeken online naar oplossingen. Heb je geen website, dan komt jouw oplossing (product of dienst) dus ook niet voor in de zoekresultaten.

Daardoor wordt je over het hoofd gezien. Het lijkt net alsof jouw bedrijf niet bestaat. De potentiële klant belandt keer op keer in de armen van de concurrent, terwijl jouw product of dienst natuurlijk veel beter is. Maar dan moet je wel een plek hebben om die boodschap te verkondigen. En dat is dus je website.

Bezoeker eerst, daarna de zoekmachine

Laten we de zoekmachine niet heilig verklaren. Uiteindelijk maak je een bedrijfswebsite voor je bezoeker: de potentiële klant. Wat veel marketingbedrijven doen, is de zoekmachine op de eerste plaats zetten. Dat doen ze met allerlei trucjes die op de korte duur werken, tot een zoekmachine als Google het algoritme weer verandert en je juist verder wegzakt in de zoekresultaten.

Zoekmachines hebben één constante regel: ze lezen de site alsof het een gewone bezoeker is. Daarom is het een stuk beter om te schrijven en je website te optimaliseren voor je bezoeker, in plaats van de zoekmachine. We zeggen niet dat zoekmachine optimalisatie (SEO) er niet toe doet, maar we zeggen wel dat je je potentiële klant op de eerste plek zou moeten zetten.

Een bedrijfswebsite neemt je werk uit handen

Een website is niet alleen een plek om gevonden te worden, maar ook een tool om je werk uit handen te nemen. Waar je vroeger bijvoorbeeld zelf afspraken moest maken, bestaan nu allerlei mooie manieren om je klant zelf een afspraak in te laten plannen. Of je bezoeker kan direct een sales call met je doen. Of de klant is overtuigd geraakt van jouw product, en plaatst een bestelling via een webshop.

De mogelijkheden zijn wat dat betreft vrij grenzeloos. Zeker als je WordPress als achterliggend systeem gebruikt. Voor dit systeem zijn al een hoop plug-ins ontwikkeld, die je kunnen helpen om je bedrijf op een gemakkelijkere manier te runnen.

Een betere voorstelling van je product of dienst

Mensen zijn visueel ingesteld. Foto’s en video’s van je product of dienst zijn daarom heel belangrijk. Je website is de ideale plaats om al deze content te verzamelen. Een voorbeeld: je begint een restaurant. Dan zet je natuurlijk foto’s online van al het lekkere eten, je mooie interieur en een sfeerfoto van hoe de locatie eruit ziet. Al deze plaatjes kunnen je helpen om je bezoeker over de streep te trekken eens een reservering te boeken. Bij ElkBedrijfOnline zorgen we ervoor dat het geen plakboek wordt, en dat je plaatjes razendsnel laden. Zo zorgen we voor een goede user experience.

Toch nog een beetje een telefoonboek..

Veel eigenaren van bedrijven vergeten het, maar bij ElkBedrijfOnline vergeten we het zeker niet: de essentiële informatie over je bedrijf. Denk aan een vermelding van je adres, een routebeschrijving (met kaart!), je telefoonnummer en je openingstijden. Al deze informatie moet makkelijk te vinden zijn. Ook daarmee kom je trouwens weer hoger in de zoekmachines, want deze informatie is juist de informatie waar een potentiële klant naar zoekt.

et is belangrijk om je gegevens up-to-date te houden. Een bedrijfswebsite is zeker geen set-and-forget speeltje. Het is jouw manier om met potentiële klanten te communiceren. Dat weten we bij ElkBedrijfOnline ook. Daarom zijn we heel flexibel in aanpassingen. Je hoeft alleen contact met ons op te nemen als er iets veranderd moet worden.

Author Details