Blog

Website WordPress: ideaal voor kleine bedrijven

WordPress

Photo by Justin Morgan on Unsplash

Kleine- en middelgrote bedrijven willen natuurlijk niet te veel kwijt zijn aan hun website. WordPress is dan een goede keuze. Maar niet alleen vanuit kostenperspectief is WordPress interessant. Er zijn nog meer voordelen, die specifiek kleine en middelgrote ondernemers zullen aanspreken. Waarom is dit content management systeem ideaal voor specifiek deze doelgroep?

Lage ontwikkelingskosten

Kiezen voor WordPress is een perfecte keuze als je op zoek bent naar een website voor weinig geld. Kleine bedrijven moeten op de kleintjes letten. Dat weten wij ook: ElkBedrijfOnline is zelf een klein bedrijf. Het goede nieuws is dan ook dat WordPress in essentie gratis is. Je hoeft geen dure jaarlijkse licenties aan te schaffen. De code is ‘open-source’, wat inhoudt dat iedereen er aan door kan ontwikkelen.

De enige kosten die je dus maakt, zijn de kosten om de website in de lucht te krijgen. Denk aan kosten voor content, voor een thema, eventuele plugins of voor maatwerk verzorgd door ElkBedrijfOnline.

Let wel op: online zijn sommige betaalde plugins en thema’s gratis te vinden. We raden je ten sterkste af deze te gebruiken. Ze kunnen namelijk zorgen voor kwetsbaarheden op je websiten en de deur wagenwijd openzetten voor oplichters en cybercriminelen. Bij ElkBedrijfOnline gebruiken we alleen legaal aangekochte plugins en thema’s.

WordPress is gebruiksvriendelijk

Het beheren van een WordPress-website is eenvoudig dankzij de intuïtieve interface. Eerlijk is eerlijk: het heeft een lichte leercurve. Maar eigenlijk geld dat voor alle systemen. Heb je een keer door hoe het werkt, dan is WordPress misschien wel het meest gebruiksvriendelijke content management systeem dat je kunt vinden. Zeker als het gaat om gratis content management systemen.

Alle functionaliteit die je nodig hebt, vind je in het dashboard. In de zijbalk vind je de menu’s. Met een paar eenvoudige klikken maak je een nieuw blogbericht aan of voeg je een plugin toe. Iedereen die bekend is met populaire tekstverwerkers kan een blogpost of een pagina aanmaken.

Je kunt ook pagina’s aanpassen zonder te hoeven programmeren. Dat kan door gebruik te maken van editors als Elementor, Divi of Gutenberg. Deze editors worden meegeleverd bij je website, als je een website bij ons bestelt.

Makkelijk te onderhouden

Voor een bedrijfswebsite is onderhoud belangrijk. Niet alleen aan het systeem, zoals een beveiligingsupdate, maar ook op het gebied van content. Misschien heb je een marketeer in huis of ga je een tekstschrijver inhuren. Deze kan met een paar simpele klikken content toevoegen aan de website. Plugins als Yoast bieden een goede houvast voor SEO-standaarden.

Daarnaast is ook het updaten van WordPress eenvoudig. Het is een kwestie van een back-up maken (voor het onwaarschijnlijke geval dat er iets misgaat) en op de update-knop klikken. Bang dat je de toegang tot je website verliest? Neem dan contact met ons op. Dan voeren we de update voor je uit.

Ondersteuning van de WordPress community

WordPress heeft zich in de afgelopen jaren opgewerkt tot een van de meest geliefde content management systemen. Het systeem heeft dan ook een behoorlijke community achter zich staan. Daardoor staan ontwikkelingen nooit stil. Continu wordt er gewerkt aan nieuwe plugins, thema’s, security fixes en worden tips en tricks onderling uitgewisseld.

Bij ElkBedrijfOnline bieden we de service om het onderhoud van jouw website voor je te doen. Maar wil je eens zelf sleutelen aan je website, dan zijn er genoeg fora te vinden om je eerste stappen te verkennen. Natuurlijk is het niet nodig: een mailtje met je wensen naar ons sturen is genoeg om je wensen te realiseren. Bij ElkBedrijfOnline werken we niet alleen van a tot z aan je website, maar plakken we er gerust nog een paar letters aan vast.

Author Details